Kérdésekre válaszok Gyakran ismételt kérdések

Keresd meg kérdésed a leggyakrabban ismételt kérdések között

Igen, a műtét jellegétől függően sokszor már a varratszedés előtt el lehet (sőt, kell) kezdeni a tornát, hogy a leggyorsabb rehabilitációt a legkevesebb járulékos veszteséggel vigyük véghez.

A kezelések fokozzák a vér és nyirokkeringést, ezáltal a szervezet méregtelenítő funkcióit serkentik, fájdalomcsillapító hatásuk van, így remek megoldás bármilyen okból átmeneti vagy krónikus fájdalommal küszködő kutyáknak, serkentik a sejtek oxigén ellátottságát, erősítik az immunrendszert, pozitív hatással vannak az alvásra, illetve fokozza a boldogsághormonok termelését. Mozgásszervi betegségeknél alkalmazhatjuk nagy sikerrel a fizioterápiás kezeléseket.

A gyógytornával ügyesítjük kutyánk helyzetérzékelését, egyensúlyát, az izmokat, segítünk, hogy új idegi összeköttetések alakulnajak ki. Bármilyen mozgásszervrendszert érintő műtét után melegen javasolt (kötelező) a gyógytorna, hogy sikeresen rehabilitálódjon a Kutyusod. Erősítjük az izmokat, fokozzuk az izületi folyadék termelést, apránként hajlékonyabbá tesszük az izületeket és újratanítjuk amit a test elfelejtett valamilyen funkciókiesés miatt, pl. egy elszakadt elülső kereszteződő szalag miatt, csak, hogy egy példát említsek a sok közül.

A kutyafizioterápiás kezelések és masszázs kezelések gyakorisága a kutya speciális igényei alapján változhat. Veled együtt fogjuk meghatározni a legjobb kezelési tervet, amely a ti életetekhez legjobban passzol és beleillik. Ez magában foglalhat rendszeres kezeléseket egy bizonyos időn keresztül, vagy szükség szerint alkalmi- szintfentartó kezelést.

Igen, gyakran kombinálhatók más kezelésekkel, például gyógyszeres vagy műtéti kezeléssel, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el kutyád érdekében. Az  Állatorvosod fogja meghatározni a Kutyád számára legmegfelelőbb gyógyszeres kezelést (amennyiben szükséges) és, hogy a gyógyszer szedése befolyásolhatja-e a fizioterápa, vagy masszázs sikerességét.

Hacsak nem megelőzésképpen dolgozunk együtt a kutyádért, akkor mindenféleképpen. Szeretnélek megkérni, hogy egy ortopéd állatorvostól származó diagnózissal érkezz hozzám, hogy a lehető legjobb kezelést állíthassam össze Nektek.

Itt tudsz a lakóhelyedhez közeli ortopéd orvost találni magatoknak: https://www.kisallatortopedia.hu/

Mindenkit imádok, viszont tudottan agresszív kutyákat nem kezelek, kellenének még az ujjaim a maradék életemre is 🙂

Ugyan távolról sem vagyok kiképző, viszont mindent fear free módszerrel igyekszem megoldani, ha a kutyád bizonytalan, félős, nálam nem lesz se megszidva, se megfenyítve, ráerőszakolva semmi. A kutya ütemében haladunk a kezeléssel.

Minden ortopéd vagy neurológiai problémával küzdő kutyust, verseny és kiállítási kutyákat, szenior kutyákat, hobbikutyákat, kölyköket, jövendőbeli versenykutyákat. Azzal az egy feltétellel, hogy ne harapjon fenéken és az összes ujjam maradjon meg a kezelés végére. 🙂

Ha a kutyád lázas, daganatos beteg, csonttörése vagy repedése van, ha nyílt sebe van, vagy bármilyen bőrbetegséggel küzd, keringési rendellenéssek esetén, ha éppen szoptat vagy vemhes.